Grönt kort

Vill du börja spela golf?

Att börja spela golf är hur lätt som helst, i alla fall på Mackmyra. Lilla Mackmyra är faktiskt en av Sveriges största utbildningsanläggningar när det gäller nya golfspelare. En stressfri atmosfär, kombinerat med en påkostad driving range och träningsområden gör träningen effektiv och rolig.

Förutsättningar

Du som vill börja spela golf behöver inte ha några förkunskaper och inte heller några speciella förutsättningar förutom ett glatt humör samt en vilja att lära dig. Likaså finns inga begränsningar på ålder, golf spelas världen över inom alla åldersspann.

Såhär går det till

När du bestämt dig för att börja spela så behöver du gå en introduktionskurs till golf, något som oftast kallas för Grönt Kort. Kursen är fördelad på 5 tillfällen och innehåller både teori och golfetikett, såväl som det rent praktiska i att slå en golfboll och spelets olika delar. Efter du har gått kursen så kommer du ha kunskapen för att spela på vår golfbana och ett så kallat nybörjarhandicap på 54.

Ditt mål blir sedan att spela på riktigt och ta dig runt vår golfbana på så få slag som möjligt. När du klarar av att gå golfbanan runt på tillräckligt få slag får du handicap 36 och räknas därefter som en golfspelare officiellt i Svenska Golfförbundets system. Efter detta är det fritt fram att spela på alla banor runt om i världen så länge som du har ett aktivt medlemsskap.

Priser för Grönt Kort

Hur sätter jag igång?

På Mackmyra startar vi löpande nya intensivkurser för golf varje vecka. För dig som har svårt att komma ifrån under arbetstid och studier så startar vi även kvällskurser på tisdagar och torsdagar, så gott som varje vecka.

Kontakta vårt PGA Pro Richard Sundström om du vill veta mer om våra kommande kursstarter och boka en plats.